O funkciu predsedu Prešovského VÚC sa uchádza osem kandidátov

18.10.2005 Prešov

Prešov 18. októbra (TASR) - O kreslo predsedu Prešovského samosprávneho kraja bude súperiť osem uchádzačov. Svojich kandidátov nominovali koalície ĽS HZDS-KS...
Prešov 18. októbra (TASR) - O kreslo predsedu Prešovského samosprávneho kraja bude súperiť osem uchádzačov. Svojich kandidátov nominovali koalície ĽS HZDS-KSS-Strana zelených Slovenska-Zjednotená SNS-Pravá SNS-Ľavicový blok, KDH-SDKÚ-DS, Smer SD-HZD-SNS a politické strany SDĽ, Demokratická únia Slovenska a Úsvit. Dvaja uchádzači kandidujú ako nezávislí.

Kandidátne listiny na poslancov regionálneho zastupiteľstva odovzdali koalície ĽS HZDS-KSS-Strana zelených Slovenska-Zjednotená SNS-Pravá SNS-Ľavicový blok, KDH-SDKÚ-DS, SNS-Smer SD-HZD a politické strany Slovenská ľudová strana, Agrárna strana vidieka, Strana občianskej solidarity, SDĽ, Misia 21, Občianska konzervatívna strana, Slobodné fórum, SMK, ANO, Úsvit, Demokratická únia Slovenska, Strana rómskej koalície v SR a Združenie robotníkov Slovenska. S politickými nominantmi sa bude o priazeň voličov uchádzať aj 99 nezávislých poslancov. TASR o tom dnes informovala zapisovateľka Krajskej volebnej komisie v Prešove Mária Lukačíková.
Podľa predbežných politických dohôd mala vo voľbách predsedu koalícia ĽS HZDS-KSS-Strana zelených Slovenska-Zjednotená SNS-Pravá SNS-Ľavicový blok nominovať Jána Dobroviča, KDH-SDKÚ-DS Dušana Hrušku a Smer SD-HZD-SNS súčasného predsedu samosprávneho kraja Petra Chudíka. Strana Úsvit nominovala poslanca Národnej rady SR Ivana Hoptu, Demokratická únia Slovenska Jána Bajusa a SDĽ Petra Pavelka. Ako nezávislí sa o kreslo samosprávneho kraja uchádzajú Rudolf Horváth a Juraj Kopčák.
V pondelok o 24,00 vypršal termín, do ktorého bolo možné podávať kandidačné listiny na voľby predsedov a poslancov vyšších územných celkov. Mená kandidátov oznámi komisia až po ich zaregistrovaní, a to najneskôr do 27. októbra.
 

Vyberte región

mark